Dag 363

Igår fyllde jag år.
Först var dagen inte alls bra, och vid lunch hade jag gråtit fyra gånger.
En gång när jag pratade med M i tfn, och var ledsen över att han inte fick vara här med mig på min födelsedag.
En gång för jag pratade med en i min familj, som inte verkade intresserad över att ses och fira mig nån dag.
En gång för farfar ringde och sjöng för mig (som han och farmor alltid gjorde tillsammans), och sen pratade vi om farmor, hur jobbigt det är för honom att gå igenom alla grejer när han ska flytta från huset, att de två skulle ha firat 60 år tillsammans i sommar.
Och efter ett tag ringde han upp igen, för han hade glömt berätta att han gjort en utställning i ett rum hemma, som vi (jag, mina syskon, mina kusiner, deras föräldrar) fick komma och titta på, och se om det fanns nån tavla vi ville ha. Jag tyckte det var så fint av honom, och jag skulle så gärna ha en tavla hon gjort, som minne. 
 
Men sen blev dagen bättre, och slutade med att jag festade till 4 imorse. Eller alltså, inte jag ensam- det var några kompisar över hit. Vi lagade pizza, jag fick en massa fina presenter jag inte väntat mig, vi lyssnade på musik, vi sjöng och spelade gitarr hela natten. Jag drack en massa mousserande vin, och en massa drinkar. Det var skönt, och kändes verkligen som jag behövde göra nåt sånt här. 
Jag har inte festat ordentligt sen midsommar i Edinburgh förra året. Och jag har bara haft en fest i den här lägenheten tidigare, när jag nyligen flyttat in- för 5 år sen. Och jag vet att min granne ovanför inte har sovrum ovanför mitt vardagsrum, och det är ett helt trapphus mellan mitt vardagsrum och sovrummet till grannen bredvid. Och de sista timmarna lyssnade vi inte på musik längre, utan spelade och sjöng mest. Så det var nog igen fara för grannarna att vi höll på så länge.
Jag är seg idag, men mår inte dåligt. Har precis bäddat i soffan, så jag kan ligga här under mitt täcke, med svalkande luft från balkongen, och titta på film resten av dagen. 
 
 
 
 
Jag tänker mycket på M, och hur han klarar sig utan el. Jag har googlat efter företag som installerar solceller på hustak, bara för att ise att det skulle bli för dyrt. Men sen, fick jag plötsligt veta att han kunde skaffa en liten generator att ha hemma. Han har inte pratat om det tidigare, för han trodde att jag visste att det var ett alternativ, och han ville inte be om mer pengar. Och så har han hoppats på att han inte skulle bli kvar så länge. Men vi (jag) bestämde att det är bättre att vi gör vad vi kan, för att han ska ha det iallafall lite bättre den tiden han måste stanna kvar.
Efter han kollade upp vad en generator skulle kosta, fick jag besked från kontakten jag har  på HGF att min hyresvärd gick med på att jag skulle få göra ett avdrag på 2000:- på hyran (för veckorna jag inte hade ett fungerande badrum i min lägenhet, och varmvattnet inte fungerade), och det var bara nån hundring mindre än en generator skulle kosta. 
Så i fredags, när jag fick lönen, förde jag över pengar till honom direkt på morgonen, för att öka chanserna att han skulle få dem samma dag. Och det fick han, så han gick och köpte generatorn, och igår kom en elektriker och kopplade in den åt honom. 
Dessutom hade han skaffat en ny ytterdörr, som de kom och satte in igår. En dörr som är mycket säkrare än den han hade innan. 
 
 
 
På måndag hoppas jag att jag kan hämta ut ett paket M skickat till mig. De hade varit förbi när jag inte varit hemma, och då lämnat en lapp att paketet skulle vara på en affär. Men när jag åkte dit var det inte där, och de trodde att DHL hade det nu, men att det borde komma på måndag. Det är första gången M skickar nåt till mig, och jag vet att han betalade en massa extra för att det skulle komma fram i tid. Så nu lägtar jag till måndag!