Dag 87

Jag har varit på en välbehövlig semester. Flydde Sverige och midsommarfiranden, för att spendera en weekend i Edinburgh, Skottland. Var där en midsommar för några år sen, och förälskade mig i staden. Det var jätteskönt att bara koppla av och tänka på annat. Googlade inte nyheter från M:s land en enda gång. 
Skottar är inte kända för att ha en fin matkultur, men något de är bättre på än Sverige är att det alltid finns en massa vegetariska alternativ på menyn, och de är nästan alltid väldigt tydligt utmärkta. Testade vegetarisk haggis, och friterad mars och snickers. 
Jag har vandrat en massa i staden, och gått upp för berg. Jag har druckit en massa drinkar, och blivit bjuden på shots av killar från Wales. Jag har sett pride tåget vandra utanför våran hotell-lägenhet. Jag har fått mina bröst skakade av en kvinnlig säkerhets vakt vid tullen, som utförde en noggran kroppsvisitering. Jag fick även mobilen testad för knark, och sen fick jag gå in på flygplatsen.
 
Jag tänkte dock mycket på M under hela resan. Jag hade verkligen jättekul med mina tjejkompisar under resan, men Edinburgh är en så underbar plats, att jag tänker på hur romatiskt det hade varit att åka dit med M. Får lägga till det på listan över ställen vi ska resa till.
 
 
 
Jag såg filmen The Intouchables tillsammans med en kompis för ett tag sen. Fasen vilken bra film! Tänkte att jag skulle skaffa den, så jag och M kunde titta på den tillsammans när han kom hem, men då upptäckte jag att Sverige bara textar filmer på svenska, norska, danska och finska. Grubblade ett tag på hur jag skulle lösa problemet, men kom bara på jättedåliga lösningar, som att vänta tills han kan tillräckligt bra svenska för att kunna läsa texten, eller vara tolk och översätta. Tills jag fick en snilleblixt! UK har samma region på dvd-filmer som Sverige, så lösningen var naturligtvis att leta efter den i Skottland. Och det gjorde jag också. På tredje försöket, när jag och en kompis kutat runt i hela staden, hittade vi den äntligen. För blott £7 (80:-) så hade jag löst problemet, och nu ligger den här hemma, och bara väntar på att han ska komma tillbaka.
Och det gör jag också. Väntar alltså.
Väntar och väntar och väntar och väntar.
En sida som beräknar vägavstånd säger att det skulle ta 4 dagar och 11 timmar att köra dit. 
8000 km.
7000:- tur och retur.
11 timmars restid.
Och ändå är det omöjligt. Åtminstone nu.